Stiftelsen Henrik Superman stödjer barn som drabbats av cancer och deras familjer

OM STAFFAN ANDERSSON

Konstnär som donerat till Art for Charity

Staffan Andersson

Titel: ”Cuba”
Teknik: foto-pigment print, Nr 1/20, upplaga 20 ex
Mått: 50 x6 0 cm
Pris: 12 500 kr inkl. ram
Länk: www.sanderssonart.se
Facebook: sandersson art photography

Staffan Andersson är född I Malmö. I början av 80-talet jobbade Staffan som skidfotograf I Verbier I Schweiz. Det var under denna tid han kände att det var fotografi han ville ägna sig åt framöver. 1984 startade Staffan sin karriär som reklamfotograf, ett arbete som under 30 år har tagit honom världen runt. 

Staffans passion för foto som konst har hela tiden funnits och sedan 2004 har han ställt ut sin fotokonst på många gallerier. Fotokonst signerade Sandersson har hittat köpare världen över. 

Staffan Andersson är en upptäcktsresande som aldrig låter sig stoppas av futiliteter som polarkyla, extrem hetta eller andra odrägliga omständigheter.

Med samma frenesi utforskar han gränserna för fotografi. Oavsett om det är en bild av en golfboll eller en havande kvinna.

Som fotograf har han plåtat nästan allt och överallt, alltid med samma envishet för att uppnå den perfekta balansen mellan skugga, ljus och uttryck.

Men parallellt med sina kommersiella fotouppdrag har Staffan under pseudonymen Sandersson även tolkat världen genom sitt eget temperament. Fångat ögonblick och skeenden. Skapat berättelser på bild. Nu introduceras hans fotokonst för en bredare publik i boken ”One picture, one story”.